Haarlem zelf is natuurlijk een prachtige stad, maar de omgeving is ook zeker de moeite waard. Ben je op zoek naar een mooie locatie voor een fotoshoot met vrienden, familie of je partner, dan zijn deze opties zeker het overwegen waard.

Wandelbos Groenendaal

Wandelbos Groenendaal ligt net onder Haarlem, bij Heemstede. Het bos heeft verschillende mooie boompartijen, waterpartijen, leuke paadjes en bruggetjes. Daarnaast staat tegenover het bos ook nog een molen. Je kunt met deze locatie dus alle kanten op als je leuke foto’s wilt maken.

Landgoed Elshout

Landgoed Elswout is één van de oudste buitenplaatsen die in de 17e en 18e eeuw werden gebruikt door rijke Amsterdamse kooplieden. Het Grote Huis van Elswout kent een in Nederland zeldzame 19e eeuwse eclectische architectuur. Het is ontworpen door Constantijn Muysken, die een mix van stijlen heeft gebruikt. Naast het huis zijn op landgoed Elswout talloze bijzondere monumenten aanwezig, zoals een modelboerderij, dienstwoning, tuinhuisjes, stallen en koetshuizen, een ijskelder en een aardappelkelder. Ook de orangerie met zijn glazen koepel mag niet vergeten worden. De combinatie van bossen, water, bruggetjes met monumenten, maakt landgoed Elswout tot een bijzonder interessante fotolocatie.

Sint Bavo

De Sint Bavokerk, die ligt aan de Grote Markt van Haarlem, is een imposant gebouw. De kerk is van ver buiten de stad te zien, dankzij zijn 78 meter hoge, met lood beklede toren. Het is één van de grootste kerken van Nederland en heeft een bijzonder interieur, met het Müllerorgel, het koperen koorhek, de glas-in-loodramen en de 400 grafstenen op de vloer. De kerk wordt nog altijd gebruikt voor kerkdiensten, maar daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om het kerkgebouw te huren, voor een concert, vergadering, als trouwlocatie of dus voor een fotoshoot.

Centrum van Haarlem

Natuurlijk mag ook het centrum van Haarlem niet vergeten worden als het gaat om mooie locaties voor een fotoshoot. Allereerst is station Haarlem al zeer de moeite waard. Het station werd geopend op 20 september 1839 en heeft nog altijd een karakteristieke uitstraling. Daarnaast is ook de Amsterdamse Poort en mooie locatie om foto’s te maken. De Amsterdamse Poort is een stadspoort uit 1355 en staat aan het einde van oude route van Amsterdam naar Haarlem, het is de enige van de 12 poorten die nog over is. Daarnaast is ook de Grote Markt een mooie fotolocatie en kent de stad meerdere karakteristieke straatjes die erg leuk zijn voor een fotoshoot.

Ben je tevreden met de resultaten van je fotoshoot? Dan wil je natuurlijk ook graag iets leuks doen met de mooiste foto’s. Een uitgelezen mogelijkheid om je huis te voorzien van een aantal leuke kunstobjecten, door de foto’s bijvoorbeeld op canvas af te laten drukken en aan de muur te hangen.