kunst1Ben je op zoek naar kunst voor in je huis, maar is je portemonnee door de crisis niet meer zo dik? Geen probleem! Ook met een klein budget kan je mooie kunst aan de muur hebben hangen. Ga eens op zoek naar onbekende kunstenaars of houd de krant in de gaten voor veilingen. In deze tijd hebben ook kunstenaars het moeilijk.

Je kunt natuurlijk ook heel goed zelf de kunstenaar uithangen! Hang je eigen kunst met hoofdletter K van knutselen op! Ben je creatief? Koop dan verf, kwasten en een doek en ga zelf aan de slag. Kan je niet zo goed realistisch schilderen? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn! Pak tape en maak vlakken op het doek. Schilder sommige vlakken in de ene kleur en de andere vlakken in een andere. Haal de tape er dan vanaf en je hebt een heel abstract schilderij!

Is dit je te abstract? Wat dacht je van een schilderij in je lievelingskleur? Haal van je lievelingskleur een pot verf in huis en meng dit met wit. Meng het eerst een beetje met wit en later met meer. Als het goed is, heb je nu verschillende tinten van je lievelingskleur. Verf dit op het doek en klaar is je kunst!

Houd je van kunst met tekst? Koop dan letters met reliëf en plak die op het doek. Verf nu het hele doek in één kleur. Je kunt ook kiezen voor tekst zonder reliëf. Knip een spons in de letters die je nodig hebt en dep deze in de verf. Als je het nu op je doek stempelt, heb je de letter op je doek staan. Hiermee kun je hele teksten, maar ook een enkel woord meerdere keren stempelen. Heb je een heleboel knopen? Combineer dan je verfskills met het plakken van voorwerpen en maak een kunstwerk zoals dit:

kunst2Vind jij dit ook zo mooi? Kijk hier voor meer kunstwerken met knopen.

Heb je het schilder-gen niet, kijk dan eens of je een mooie collage kunt maken van oude tijdschriften, boeken en plaatjes die we vroeger in de poëziealbums van vriendinnetjes plakten. Kies een mooie passage uit een oud boek en combineer dit met de mooiste foto’s en plaatjes die jij kunt vinden. Kijk ook eens of je leuke plaatjes kunt vinden in de scrapbook-afdeling.

Heb je een mooie foto op het internet gezien van een schilderij, een trouwsite of een film? Laat dit dan afdrukken op canvas. Zo heb je een heel mooi schilderij aan de muur hangen voor weinig! Heb je een kind dat heel graag kleurt? Laat hem of haar dan een mooie muurschildering maken! Kunst van je Kind!