Wanneer je een weekendje in Haarlem bent, moet je zeker ook even de tijd nemen om te winkelen in de mooie binnenstad. Met het oog op de lente die aantocht is, is Haarlem een zeer geschikte stad om je lentegarderobe in aan te schaffen.

Haarlem heeft voor ieder wat wils op het gebied van winkels. Van alle grote ketens vind je er vestigingen. De meest bekende winkelstraten in Haarlem zijn de straten die je kent uit het Monopoly-spel: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Hier vind je allerlei winkels, van kleding en schoenen tot sieraden en cosmetica.

Winkelen-Schagchelstraat-Hans-Guldemond

Ben je echter op zoek naar wat exclusievere winkels in historische panden, dan moet je in de Gouden Straatjes zijn. In deze oude winkelstraten, met onder andere de Koningsstraat, Jacobijnestraat en Warmoesstraat, vind je veel boetieken en andere leuke winkeltjes.

Maar waar moet je nu op letten als je in Haarlem bent om je lentegarderobe te kopen? In ieder geval kunnen loafers deze lente niet ontbreken in je schoenencollectie. Het leuke aan loafers is namelijk dat je ze met alles kunt combineren. Je kunt ze dragen onder een (spijker)broek of juist onder een rokje of jurkje. Omdat ze geen hak hebben, zitten ze ook nog lekker en zijn ze dus geschikt om een hele dag te dragen tijdens het winkelen of een avondje uit. Je vindt ze in allerlei kleuren en met allerlei prints en in alle prijscategorie├źn.

collage-loafers-streetstyle

Streetstyle loafers, d├ę trend voor het voorjaar.