Na een dagje shoppen in Haarlem wil je natuurlijk niet met een lege maag richting huis gaan. Gelukkig heeft Haarlem ook een heleboel leuke plekjes waar je lekker kunt eten. We hebben er in dit artikel een paar voor je op een rijtje gezet.

Brasserie & bar Seymour

Deze brasserie is gevestigd in één van de mooiste panden van de stad: het Jugendstil-paleis dat in 1899 voor en door Vroom & Dreesmann gebouwd werd. In dit pand was ooit de eerste V&D van Nederland gevestigd. Seymour is vergelijkbaar met hippe Amsterdamse restaurant als Lion Noir en Nacional. Dat is niet gek, want ze hebben allemaal dezelfde eigenaar: Casper Reinders. Seymour is een brasserie, waardoor je lekker en voor een niet al te hoog bedrag kunt eten. Voor prima prijzen kun je garnalenkroketjes, een caesarsalade of een entrecote eten. Naast een brasserie is Seymour ook een cocktailbar, de cocktails zijn dus zeker een aanrader.

Café Colette

Ook bij café Colette kun je heerlijk eten voor niet al te veel geld. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Seymour, café Colette is namelijk een Franse bistro. Het restaurant heeft een sfeervolle inrichting en op het terras is het ‘s avonds uitstekend toeven, het biedt bovendien uitzicht op de Sint Bavo kerk.

Ratatouille

Ga je voor luxe? Dan kun je terecht bij Ratatouille. Dit restaurant kreeg onlangs een Michelin-ster en zit dan ook elke avond bomvol. De locatie is niet speciaal, maar het eten des te meer. Chef Jozua Jaring verrast zijn gasten met lekker en mooi eten, waarmee ieder zintuig geprikkeld wordt. Om het helemaal af te maken kun je ook nog een wijnarrangement nemen. De prijzen vallen mee: je eet 2 gangen voor nog geen €30,-.

Thrill Grill

Ben je dol op burgers? In dat geval ben je bij Thrill Grill aan het juiste adres! Chef Robert Kranenborg had al 2 vestigingen in Amsterdam en nu dus ook één in Haarlem. Grappig detail: de menukaart wordt gepresenteerd als krant en door de grote lichtgevende letters op de gevel waan je je in Amerika.

By Lima

By Lima is de hele dag door geopend, je kunt er dus terecht voor ontbijt, lunch en diner. Wat deze plek speciaal maakt is dat ze E-nummers en suikers vermijden, daarnaast zijn ook nog eens alle producten biologisch. Het is hier een vrolijke boel, met pastelkleurige muren en een menukaart vol tekeningen. Heb je geen tijd om rustig te gaan zitten, dan kun je je eten ook meenemen.

Jodenkerk

De Jopenkerk is een bijzondere plek. Je kunt er namelijk eten, borrelen én zelf gebrouwen Jopenbier drinken. In 2013 werd de plek zelfs verkozen tot de mooiste bar van Nederland en dat is niet gek, de grote, bronzen brouwketels die achter de bar staan, maken zeker indruk.